neiye

tala fou

Atunuʻu tau Atinaʻe o Atunuʻu o Antibiotic Bacteria Residue

O le mautu otaota gaosia i le taimi o le gaosia o vailaʻau oona o totoe siama, ma o lona autu vaega o le mycelium o le vailaʻau-gaosia siama, le faʻaaogaina aganuu auala, metabolites gaosia i le taimi o le faʻapipiʻiina o faʻagasologa, faʻaleagaina o oloa o le aganuʻu auala, ma sina laititi o fualaʻau vailaʻau, ma isi. I le toega o vailaʻau faʻafefeteina siama otaota siama, ona o le toega aganuʻu feololo ma se aofaiga laʻititi o vailaʻau ma a latou faʻaletonu oloa, latou ono ono afaina i le siosiomaga siosiomaga. Ua taua e le lalolagi o se tasi o sili lamatiaga lautele i le gaosia o vailaʻau. Lenei foi le lalolagi Le mafuaʻaga mo le faʻamutaina o vailaʻau oona i nisi atunuʻu atiaʻe. Ona o le maualuga o mea i totonu o siama mea totoe, e mafai ona mafua ai faʻalaʻitiiti lona lua, faapogisaina le lanu, maua ai le manogi leaga, ma matua afaina ai le siosiomaga. O le mea lea, mo se taimi umi, o loʻo faʻamalolosi e tagata le saʻilia o se auala taugofie, lelei, ma tele-gafatia faʻatapulaʻaina auala.

o loʻu atunuu o le sili ona tele lalolagi gaosia ma auina atu i fafo o API. I le 2015, o le faʻatinoina o vailaʻau vailaʻau APIs na oʻo atu i le 140,000 tone, ma le sili atu i le 1 miliona tone o vailaʻau vailaʻau na totoe e faʻagaioia i tausaga taʻitasi. Faʻafefea ona faʻaaoga tatau ma faʻaaoga faʻapitoa mea totoe o loʻo i ai se lautele lautele avanoa. O le oloa ina ua maeʻa le siʻosiʻomaga puipuiga togafitiga o le siama totoe mafai ona faʻaaogaina o se eleele faʻapipiʻi mo mea mata gaosia, lea e mafai ona faʻaleleia atili sili atu i le 5 miliona mu o le fua saline-alkali eleele faʻatoʻaga, faʻaleleia le eleele fausaga, ma faʻateleina le paleni o mea toto . O le tekonolosi tuʻufaʻatasia mo le le afaina o togafitiga o le biomedicine e mafai ona faʻateleina ai le faʻaaogaina atoatoa o meaola o loʻo totoe, o loʻo i ai ni penefiti faʻamanuiaga tau tamaoaiga ma ni agafesoʻotaʻi ma siosiomaga mo se taimi umi.

Uiga o le vailaʻau oona

O le susu susu o siama vailaʻau o totoe o 79% ~ 92%, o le le polotini i totonu o le mago faavae o vailaʻau oona totoe o 30% ~ 40%, o le gaʻo gaʻo gaʻo o 10% ~ 20%, ma o loʻo i ai ni metabolic vavalalata oloa Solvents faatulagaina, kalisiu, magnesium, sailia elemeni ma sina laititi o totoe vailaʻau.

Eseese vailaʻau faʻafomaʻi e eseese ituaiga ma faʻagaioiga, ma e eseʻese foʻi le vaivaiga o mea o loʻo totoe. E oʻo foʻi i vailaʻau e tasi, ona o le eseʻesega o gaioiga, e tele mea e fai ai.

Atunuʻu ma fafo atu faʻatekinolosi gaosi faiga alamanuia

Talu mai le 1950s, o vailaʻau totoe na faʻaaogaina e avea ma fafagaina faʻaopopo e fai ai maualuga-protein feed. o loʻo faʻamalosia foʻi loʻu atunuʻu e suʻesuʻe i lenei itu talu mai le 1980. O suʻesuʻega na maua ai o le faʻaopopoina o le mycelium o le vailaʻau oona e lua ona aafiaga lelei. I le tasi itu, e mafai ona faʻalauteleina le tuputupu ae o moa ma faʻateleina le galueaina, ma talu ai ona totoe vailaʻau vaega mafai ona puipuia nisi faʻamaʻi, faʻaopopoina o se aofaʻi talafeagai mafai ona fesoasoani Faʻaititia le tau o le fafagaina faʻaaogaina ma le tulaga o le soifuaga faʻamamafa o moa. Ae i leisi itu, o se aofaʻi laititi o vailaʻau o loʻo totoe i le mycelium residues ma le faʻaleagaina o meaola o vailaʻau vailaʻau o le a faʻatamaoʻaeina i manu, ma tagata o le a faʻatamaoʻaina i tagata pe a uma ona 'aʻai, ina ia o le tino o le tagata o le a tupu ai le teteʻeina o vailaʻau. I le taimi o le amataga o faʻamaʻi, o le tele aofaʻi o O le metotia mafai faʻamamaina le tulaga ma matua lamatia ai le soifua maloloina o tagata. I le taimi lava e tasi, o le tele o toega mycelial e faʻamamago e le la, lea e matua faʻaleagaina ai le siʻosiʻomaga siosiomaga. I le 2002, le Matagaluega o Faʻatoʻaga, le Matagaluega o le Soifua Maloloina, ma le Setete Fualaʻau Faʻatonutonu tuuina atu faʻasilasilaga "Catalog o Fualaʻau Faasaina e Faʻaaoga i Fafaga ma inu vai mo Manu", aofia ai vailaʻau. E tusa ai ma manaʻoga o le "Faletalavai Alamanuia Pollution Puipuiga ma Faʻatonutonu Tekonolosi Faʻatonutonu" tuuina mai e le Matagaluega o le Siosiomaga Puipuiga ia Mati 2012, o le tele aofaʻi o mycelial otaota o le a faʻavasegaina o faʻataʻatiaga mataʻutia ma tatau ona susunuina pe faʻafanua saogalemu faʻataunuʻuina. E i ai se tikeri mautinoa o faigata i le tau faʻapitoa ma le tamaoaiga tau o se atinaʻe. I lalo o tuutuuga o loʻo i ai, o le tau faʻagasologa o tau e mafai ona sili atu i le gaosiga o tau.

O le falemaʻi falemaʻi i loʻu atunuʻu o loʻo atinaʻeina vave. Miliona tone o vailaʻau faʻamaʻi o siama vailaʻau o loʻo gaosia i tausaga uma, ae leai se saogalemu ma lelei togafitiga auala. O le mea lea, e faanatinati e saili se lelei, siʻosiʻomaga faauo, ma tele-voluma metotia togafitiga.


Taimi Post: Aukuso-04-2021